Vesić u Borči posle poplava: “Ne postoji kišna kanalizacija koja bi mogla da primi tu količinu vode”

Novosti

U POSETI BORČI I ALEKSANDAR MARKOVIĆ

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković došao je večeras u Borču kako bi nadgledao aktivnosti Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, “Beograd voda” i “Beograd puta”na otklanjanju posledica poplave. On je tom prilikom razgovarao sa građanima i rekao im da je došao da im kaže da će grad pomoći svakome od njih.

– Večeras smo imali sastanak u Skupštini grada kome je predsedavao zamenik gradonačelnika Gorn Vesić i na kome je doneta odluka o angažovanju građevinske mehanizacije i pumpi za ugrožene građane. Ja sam odmah došao ovde sa mehanizacijom. Noćas ćemo prokopati nekoliko ulica kako bi otekla voda i počeli smo sa ispumpavanjem vode. Imamo dovoljno pumpi ali ne možemo sve da ispumpamo odjednom, jer ta voda nema gde da ode. Sutra nastavljamo sa ispumpavanjem. Kada se sve završi izvršićemo hemijsko čišćenje zemlje koja je sada natopljena vodom u koju su se izlile mnoge septičke jame – rekao je Marković.

Sa Markovićem na terenu se nalaze Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, Slavko Gak, gradski sekretar za sport i Damir Handanović, direktor CEBEF-a, Dragan Đorđević, direktor JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, Ivan Tejić, direktor JKP “Beograd put” i Darko Glavaš, gradski sekretar za vanredne situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.